pijlinktvis gevuld met feta en chilipeper

11 30 4 5
Aantal personen:
  • 8 st pijlinktvissen met ten takels (ca. 600 g)
  • 400 gr stevige feta
  • 1 tl chiliviokken
  • 2 el olijfolie
  • 2 el grof gehakte verse oregano
  • 2 el geraspte citroenschil
  • 1 teentje knoflook
  • 60 ml olijfolie
  1. voorbereiding
  2. 1 Maak de inktvis schoon: houd met een hand het lijf vast en trek met de andere hand de tentakels en kop eraf; snijd de ten- takels vlak boven de ogen af (zo dat de tentakels nog door een smalle ring met elkaar verbonden blijven). Pak de ring in het midden vast, druk met wijsvinger de ‘kaken’ van onderaf eruit en verwijder deze. Trek het doorschijnende kraakbeen uit het lijf en stroop het vel van de inktvis. Spoel het lijf vanbinnen en vanbuiten goed schoon en dep het droog.
  3. 2 Meng de feta, chilivlokken, olie en oregano. Schep dit mengsel in de inktvislijven en zet ze vast met cocktailprikkers.
  4. 3 Leg de inktvis en de tentakels in een schaal. Meng de overige ingrediënten en giet die erover. Dek de schaal af en zet hem 3 uur in de koelkast. Keer de inktvis en de tentakels af en toe.
  5. 4 Bak de inktvis en tentakels 3 minuten per kant in een hete, met olie ingevette grillpan (of op de barbecue) tot ze bruin zijn en de vulling goed heet is.
  6. Tip : is ook lekker als tapas
Ans Ruitenberg