Piccalilly

1 45 0 5
Aantal personen:
  • 1/2 Grote Bloemkool
  • 1 Kommer
  • 250 Gr Boskopappelen
  • 6 Lepels Zout
  • 1 Liter Water
  • 450 Gr Uien
  • 2. 2 Groene en rode Spaanse pepers
  • 3 Tenen Knoflook
  • 4 Cm Verse gember
  • 125 Ml Maisolie
  • 2 Lepels Kurkuma
  • 2 Lepels Zwarte peperkorrels
  • 2 Lepels Mosterdzaadjes
  • 3 Lepels Bloem
  • 1,5 Liter Witte wijnazijn
  1. Hak de bloemkool in kleine roosjes , schil en hak de komkommer en appelen in fijne brunoise . Meng het zout met het water in een grote kom . Doe de bloemkool komkommer en appelen erbij . Laat dat mengsel een nacht in de koelkast staan .
  2. Hak de uien , Spaanse peper , knoflook en gember in de keukenmachine . Verhit de uien en bak die gaar . Voeg smaakstoffen toe en laat vijf minuten sudderen.
  3. Meng de bloem met een 1/2 kop azijn . Giet de rest van de azijn in een kom en verwarm . Meng het bloemmengsel erbij en laat al roerend doorkoken. Laat het groentenmengsel uitlekken en voeg de azijn toe . Laat tien minuten zacht koken . Verdeel mengsel in potten en sluit goed af. Laat drie maanden rusten .
Izegem 54