PH SOS Piet - Artisjok

1 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 artisjokken
  • water
  • 4 el bloem
  • sap van 0.5 citroen
  • peper
  • zout
  1. Een volledige artisjok - breek het steeltje van de artisjok af - zet een kookpot op het vuur - doe de bloem in de pot en voeg water toe tot de artisjok helemaal onder staat - voeg peper & zout toe en het citroensap - doe de artisjok in de pot en dek af met een bord zodat de artisjok onderblijft - laat dit 45 à 50 min gaarkoken - haal de artisjok uit de pot - open de artisjok zodat je met een lepel de vezels van het artichokhart kan afschrapen - duw de artisjok terug dicht en serveer met mayonaise of met een mostersausje Artisjokhart - breek de steel af - snij de bladeren van de artisjok af met een kartelmes, tot je enkel het hart overhoudt - wrijf met een citroen over het hart, zodat het niet verkleurt - kook het hart mee in de kookpot
  2. Tips
  3. Breek de steel af, snij hem niet Kook in water met bloem en citroensap Verwijder de vezels en het hart voor je hem serveert
stey