PH De perfecte keuken - Aspergepuree met hamrillettes

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 bussel asperges
  • 4 el olijfolie
  • 2 el parmezaanschilfers
  • 4 el opgeklopte room
  • 2 schijven gekookte ham
  • nootmuskaat
  • boter
  • water
  • 1 gekookte aardappel
  • kervel
  • platte peterselie
  1. •Schil de asperges en snijd ze fijn
  2. •Stoof ze aan in wat Alpro soya Bakken & Braden light tot ze glazig zijn
  3. •zet ze dan onder in water en laat zachtjes koken tot ze in puree zijn
  4. •Breng op smaak met peper en zout, wat citroensap en nootmuskaat
  5. •laat het geheel afkoelen en pureer
  6. •Voeg de gekookte aardappel toe en mix
  7. •Hak de ham fijn en meng met de geklopte room (dit is de rilette, hoe langer je hem laat staan, hoe meer smaak van de ham in de room)
  8. •Serveer de puree in een glas met de rillette, wat olijfolie, nootmuskaat, de Parmezaanse kaas en de kervel of platte peterselie
stey