PH De perfecte keuken - Appeltaartje

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 2 dl suikersiroop (1dl water+100g suiker laten opkoken)
  • 2 dl witte wijn
  • 2 el citroensap
  • gedroode citroenverveine
  • 1 blaadje gelatine
  • 2 groene appelen
  • 2 el appelsorbet
  • gesmolten chocolade
  • munt
  • 4 zanddeegkoekjes
  1. •Warm de siroop met de wijn en het citroensap en de citroenverveine
  2. •Laat gedurende 15 minuten trekken en passeer door een zeef
  3. •Voeg het geweekte blad gelatine erbij en laat opstijven in de koelkast
  4. •Snijd de appel in fijne brunoise
  5. •Maak appelmoes van de andere appel
  6. •Serveer de gelei in een diep bord, over strooi met de appel, leg daarop een koekje, daarop de appelmoes en daarop de sorbet
  7. •Versier met de gesmolten chocolade en een blaadje munt
  8. 0
stey