PH De perfecte keuken - Appelbeignets

1 20 0 5
Aantal personen:
  • 4 à 6 el bier
  • 1 ei
  • 4 el suiker
  • 4 el bloem
  • 2 jonagold
  • bloemsuiker
  • vandemoortele culinair
  1. Zet de frituurpan op 180° C.
  2. - Scheid het eigeel van het eiwit.
  3. - Klop het eigeel samen met de bloem, 2 eetlepels suiker en het bier tot een homogene massa.
  4. - Klop vervolgens 2 eetlepels suiker onder het eiwit tot schuim.
  5. - Meng nu het eiwit onder het deeg.
  6. - Haal de klokhuizen uit de appels en snijd ze met schil in schijfjes.
  7. - Warm een pan op met heel veel olie.
  8. - Wentel de schijfjes in de bloem, haal ze door het deeg en leg ze dan voorzichtig in het vet.
  9. - Draai ze om na 3 minuten en bak ze nog eens aan de andere kant gedurende 3 minuten.
  10. - Overstrooi de beignets met wat bloemsuiker.
stey