PH De perfecte keuken - Aardbeien met citroenmelisse

1 20 0 5
Aantal personen:
  • 5 dl zoete witte wijn
  • sap van 1 limoen
  • 4 takjes citroenmelisse
  • 2 gelatineblaadjes (2g)
  • 2 bakjes aardbeien (1kg)
  • poedersuiker
  • PH pepermolen
  • 4 rondjes bladerdeeg (6cm)
  1. Week de gelatineblaadjes.
  2. - Maak een infusie van de wijn met het limoensap, enkele gesnipperde limoenschillen en de citroenmelisse en kruid met een beetje peper.
  3. - Laat ongeveer 15 a 20 minuten intrekken op een zacht vuurtje.
  4. - Haal dit door een vergiet en voeg er de gelatine aan toe.
  5. - Bewaar het mengsel dan op een ijskoude plek.
  6. - Was en snijd de aardbeien in schijfjes.
  7. - Snijd cirkeltjes uit het bladerdeeg en bak deze in een pan met antiaanbaklaag tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn.
  8. - Serveer de aardbeien met de gelei en de bladerdeegkoekjes en strooi er nog een beetje poedersuiker overheen.
stey