petonkels in botersaus

3 15 0 5
Aantal personen:
  1. Voorbereiding: neem voor 2 personen 200 gr petonkels (kleine coquilles, te koop in Delhaize) en laat ze gedurende 1 à 2 uur ontdooien.
  2. Bereid de saus voor door een kopje visfumet klaar te zetten (eventueel gemaakt met een blokje Krorr visbouillon) en voorzie daarnaast ook nog citroensap en gesnipperde kruiden zoals peterselie, ajuipijpjes, bieslook, citroenkruid, beetje munt, beetje ruccola.
  3. Doe daarna 30 gram echte boter in een tefalpan en laat ze lichtjes bruinen. Doe de met peper & zout gekruide petonkels er in en laat ze niet meer dan 1 minuutje bakken terwijl je ze omschept. Dan gaat de fumet erbij en de kruiden en wat citroensap.
  4. Nog eens 30 gram echte boter in kleine stukjes er stevig onder roeren zodat de saus iets indikt.
  5. Proeven of er voldoende zout en zuur is en naar smaak afwerken.
  6. Doe de 2 porties op een voorverwarmd bord en werk nog af met wat gesnipperde peterselie.
polleke_2