Petit-beurretaart

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr goede boter
  • 4 el bloemsuiker
  • melk
  • 75 gr suiker
  • 1 pakje pudding (bv Imperial)
  • scheut cognac
  • 1 à 2 repen chocolade
  • 1 à 2 pakken petit-beurrekoekjes
  • hagelslag
  • versiering
  1. - Bereid de pudding zoals aangegeven op het pakje en laat afkoelen.
  2. - Mix de boter en de bloemsuiker tot een zachte, witte massa.
  3. - Verwijder het vel van de pudding en voeg de pudding dan lepel per lepel toe aan het botermengsel tot het goed smeuïg is.
  4. - Smelt ondertussen de chocolade in de microgolfoven en voeg toe aan het boter-pudding-mengsel tot het lichtbruin uit ziet.
  5. - Giet een goede scheut cognac in de melk en dompel er de koekjes in, behalve de onderste laag koekjes, zodat de taart stevig blijft van onder.
  6. - Maak dan afwisselend laagjes van koekjes, boter-pudding-mengsel, koekjes,... en eindig met boter-pudding-mengsel. Doe ook van dit mengsel tegen de zijkanten.
  7. - Versier dan nog met hagelslag, suikergoed,...
  8. - Best de dag vooraf maken zodat de taart enkele uren in de koelkast kan opstijven.
  9. (Sophie Paredis)
vaya