PETIT BEURRETAART MARIJKE

14 30 0 5
Aantal personen:
  • 150 GRAM SOLO
  • 100 gram kristalsuiker
  • 150 GRAM petit-beurres koekjes (kleine taart)
  • 2 volledige eieren
  • 1 zakje vanillepudding
  • 70 gram suiker
  • 1/2 liter melk
  • 1 ZAKJE vanillesuiker
  1. DEZE HOEVEELHEDEN VOOR EEN KLEINE SPRINGVORM
  2. VOOR EEN GEWONE SPRINGVORM (24 of 28 cm )GEBRUIK JE 250 GRAM PETIT BEURRE KOEKJES
  3. De solo laten smelten
  4. de koekjes verkruimelen
  5. boter onder de koekjes roeren en 2 ei -gelen plus 100 gr kristalsuiker toevoegen
  6. een springvorm met bakpapier bedekken
  7. het mengsel gelijkmatig over de bodem verdelen
  8. een vanillepudding maken met een halve liter melk, 70 gr suiker en een zakje vanillepudding
  9. de warme pudding op de koekjesbodem gieten
  10. in de over plaatsen van 200 graden voor 20 min
  11. ondertussen de 2 eiwitten met 1 zakje vanillesuiker stijf kloppen
  12. na 20 min op de taart gieten en nog voor 10 minuutjes in de oven voor een mooi bruine kleur
  13. in totaal dus 30 min in de oven op 200 graden
marijkeclaeys