Pesce Spada a Ghiotta uit Messina

3 50 4 5
Aantal personen:
  • 8 dunne plakken zwaardvis
  • 1 ui, fijngesneden
  • 500 g polpa di pomodoro
  • 4 eetl olijfolie, zout & zwarte peper
  1. De vulling :
  2. - 50 g ontpitte zwarte olijven, fijngehakt
  3. - 30 g gezouten kappertjes, afgespoeld en fijngehakt
  4. - 5 eetl vers broodkruim
  5. - 2 eetl olijfolie
  6. - 4 eetl sinaasappelsap
  7. Vermeng alle ingrediënten voor de vulling met zout en peper.
  8. Leg de plakjes vis op een plank en verdeel de vulling erop. Rol ze stevig op en zet ze met 1 cocktailprikker vast.
  9. Verhit 3 eetl olijfolie in 1 braadpan en bak de zwaardvisrolletjes rustig rondom bruin. Neem ze uit de pan en houd ze apart.
  10. Doe nog wat olie in de pan en smoor de ui glazig. Voeg de polpa di pomodoro toe en laat dit 20 minuten sudderen. Leg de visrolletjes in de saus en verwarm ze 5 minuten.
  11. Serveer de visrolletjes met sperziebonen.
brubru