Perziken-amandelkoek

3 40 0 5
Aantal personen:
  • 250 gr zachte Boter (Planta)
  • 250 gr Suiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 1 el geraspte citroenschil
  • 5 Eieren
  • 270 gr Bloem
  • 2 tl Bakpoeder
  • 6 el Amandelpoeder
  • Snuifje Zout
  • 2 grote blikken Perzikken
  • Poedersuiker
  1. Laat de perziken uitlekken.
  2. Klop de boter schuimig met de suiker en de vanillesuiker.
  3. Voeg de geraspte citroenschil en een snuifje zout toe.
  4. Doe er één voor één de eieren bij en roer telkens goed glad.
  5. Vermeng de bloem met het bakpoeder en spatel onder het deeg.
  6. Verwarm de oven voor op 180°C.
  7. Leg bakpapier op de ovenplaat.
  8. Strijk er het deeg op uit en schik de halve perziken met de bolle kant naar boven op het deeg.
  9. Bak de koek 25 min
  10. Laat afkoelen en bestuif met poedersuiker.
Mieke 100