Perentaart

50 20 5 5
Aantal personen:
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 150 gr suiker
  • 125 gr gesmolten boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 2 grote peren
  • 1 taartvorm van 24 cm diam.
  1. - verwarm de oven voor op 180°C.
  2. - de eigelen samen met de suiker tot een gelig schuim kloppen.
  3. - voeg de vanillesuiker en de boter toe en meng goed onder elkaar.
  4. - de gezeefde bloem toevoegen en goed mengen.
  5. - klop het eiwit tot sneeuw en roer langzaam onder het beslag.
  6. - giet in de vorm en verdeel gelijkmatig.
  7. - schil de peren, snijd ze in lange plakken en verdeel in een cirkel op het deeg.
  8. - bestooi royaal met suiker en laat ongeveer 45 min. bakken.
  9. Gebruik je een taartvorm van 26 cm diameter, voorzie dan 3 peren.
Lucrezia