Perentaart met bladerdeeg

13 45 3 5
Aantal personen:
  • 1 rol bladerdeeg (koeltoog)
  • 1 literblik peren (bvb.Delmonte)
  • 100 gram melkerijboter
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 volledig ei
  • 50 gram amandelpoeder
  • 4 eetlepels melk
  • 100 gram zelfrijzende bloem
  1. Bladerdeeg uitrollen, in een bak/taartvorm doen, gaatjes inprikken.
  2. Beleggen met de uitgelekte in schijfjes gesneden peren.
  3. De boter samen met de suiker au bain marie smelten (kan in de microgolf ook).
  4. Goed mengen.
  5. Roer er in stappen : het volledige ei + de 4 eetlepels melk erbij. Dan de gezeefde bloem
  6. samen met het amandelpoeder.
  7. Giet dit over de peren.
  8. Bak de taart : 3/4 uur in een oven van 200°
  9. of, in een combi/micro oven : hoogste stand microgolven, warmelucht op 180°, 15 minuten.
ratje11