Perentaart met bessen.

1 20 0 5
Aantal personen:
  • 250 Gr Bloem
  • 65 Gr Kristalsuiker
  • 150 Gr Koude boter in blokjes
  • 1 Ei
  • 2 Eetl Room 40
  • 2 Peren
  • 1 Handvol Blauwe bessen
  • 1 Halve kop Suiker
  • 1 Eetlepel Maizena
  • 1 eetlepel Kaneel
  • 2 Eetlepels Water
  1. Bloem , suiker , zout in keukenrobot doen . Doe er de boter bij en mix 15 keer kort . Voeg room en ei toe meng alles goed en kneed het deeg .
  2. Was de peren en snij ze in dunne plakjes . Vul de bodem met peerschijfjes kriskras door elkaar zodat de taart gevuld is en strooi er daarna blauwe bessen op .
  3. Meng in een apart kommetje de suiker met maizena en kaneel . Voeg het water toe en maak er een papje van . Verdeel dit over de peren .
  4. Dek de taart af met bakpapier en aluminiumfolie . Bak de taart gedurende 40 minuten op 175c . Verwijder nu het bakpapier en de folie .
  5. Bestrooi de taart met fijne suiker en laat nog 25 minuten bakken .
Izegem 54