Perenkaastaartjes met speculaas en karamel

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 250 g verse kaas natuur (type Philadelphia)
  • 1 ei
  • 1,5 theelepel vanille-extract
  • 1,5 theelepel speculaaskruiden
  • 50 g suiker
  • 250 g peren
  • 125 g speculaaskoekjes
  • 50 g Solo margarine
  • 250 ml appelcider
  • 90 g bruine suiker
  • 90 ml Solo Crèmefine Patisserie
  • 30 g Solo margarine
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • Extra 8 à 12 taartvormpjes
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Verwijder het klokhuis van de peren en snijd ze in fijne stukken. Roer de verse kaas en het ei luchtig door elkaar. Voeg het vanille-extract, de suiker en de stukjes peer toe. Meng alles goed door elkaar.
  3. Verkruimel de speculaas in de blender en meng de gesmolten Solo erdoorheen. Verdeel de speculaas over de vormpjes tot ze ongeveer voor 1/3 gevuld zijn en druk goed aan.
  4. Verdeel hierover de kaasvulling en bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven. De taartjes zijn klaar als je er met een mes kan in prikken en er geen beslag meer aan het mes blijft hangen. Laat even afkoelen op een taartrooster.
  5. Breng de appelcider aan de kook. Laat in 15-20 minuten tot ongeveer 1/3 inkoken (de vloeistof moet een beetje stroopachtig worden).
  6. Draai het vuur lager en voeg de bruine suiker, de Solo margarine en de Solo Crèmefine Patisserie toe.
  7. Breng alles opnieuw aan de kook en laat mengsel inkoken tot de karamel wat begint in te dikken en donkerder wordt van kleur.
  8. Verwijder van het vuur, roer het vanille-extract erdoor en laat even afkoelen.
  9. Besprenkel de kaastaartjes met de karamel en serveer.
Tuur met pruimen