Perenchutney van Terroir d’Anvers

6 120 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg peren
  • 450 g suiker
  • 2 teentjes look
  • 1 klp steenzout
  • 500 ml vlierbloesemazijn
  • 1 ui
  • 1 Elp mosterdpoeder
  • 1 Elp kaneelpoeder
  • 1/2 à 1 Elp Sambal
  • 1/2 klp citroenzuur
  • 1 Elp gember of gemberpoeder
  1. Schil de peren en verwijder de klokhuizen.
  2. Pel de ui en de look, snijdt de ui in 4 en pers de look.
  3. Doe alle ingrediënten in een pan en laat het geheel ruim een uur zachtjes koken.
  4. Schep eventueel de stukken ui uit de chutney en gooi de rest door een zeef en pureer.
  5. Doe de gepureerde massa opnieuw in de pan en breng nog even aan de kook.
  6. Doe de kokende massa in uitgekookte potjes en sluit onmiddellijk af.
  7. Controleer of na afkoelen de potjes goed gesloten zijn en etiketteer.
  8. Ongeopend 2 jaar en langer bewaarbaar.
  9. Serveren bij roodschimmel kaasjes of bij oosterse gerechten.
  10. Recept aangepast voor de kookclub Terroir d’Anvers door Leo Daman van Hove 28/08/2011
terroir