PERENBEIGNETS

220 30 4 5
Aantal personen:
  • 4 grote, stevige peren
  • 125 g bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar
  • 1 ei
  • 15 cl melk
  • 1 eetlepel perenalcohol
  • zout
  1. Zeef de bloem met een snuifje zout. Maak in het midden een kuiltje. Splits het ei en doe de dooier in het kuiltje. Voeg er de Solo en 1 eetlepel suiker aan toe. Vermeng met een klopper.
  2. Schenk er in een straaltje de melk bij en klop tot een dik vloeibaar en glad beslag. Dek af en laat 1 uur rusten.
  3. Klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Spatel het luchtig door het beslag. Doe er de perenalcohol bij.
  4. Spoel en droog de peren. Verwijder het klokhuis. Snij ze partjes. Dompel ze in het beslag. Bak ze goudbruin in een frituur op 175°C.
  5. Laat de beignets uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met suiker. Serveer ze goed heet.
Monia K