Peren uit de oven (met bruine rum, kaneel, suiker enzo)

9 30 4 5
Aantal personen:
  • 4 stevige rijpe p[eren
  • 4 kaneelstokjes
  • een paar kruidnagels
  • 5 el bruine suiker
  • 1 1/2 tl kaneel
  • beetje nootmuskaat
  • 4 keer 1/2 tl roomboter
  • 150-200 ml bruine rum
  • slagroom en /of vanille ijs
  1. Peren zijn heerlijk maar dan wel als iemand anders ze voor mij heeft geschild en in partjes heeft gesneden. Zo ben ik dan ook wel weer. Dat is geen luiheid. Dat is omdat ik gebukt ga onder de perensap-loopt-mijn-mouw-in handicap.
  2. Echt altijd! En daarom heb ik een hekel aan peren eten. Dus dit recept begint anders dan anders.
  3. Laat iemand anders 4 stevige rijpe peren schillen. Door de helft, klokhuis eruit en dan insnijden .
  4. Een ovenschaal goed met boter insmeren en de perenhelften erin. Beetje uitwaaieren. Leg er vier kaneelstokjes tussen en een paar kruidnagels.
  5. Maak een mengsel van 5 eetlepels bruine suiker met 1 1/2 theelepel kaneel en een klein beetje nootmuskaat. Bestrooi de peren hiermee.
  6. Leg op iedere perenhelft een klein stukje roomboter (formaat halve theelepel) en zet de vorm 20/25 minuten in een oven van 180 graden.
  7. Als de vorm uit de oven komt schenk je 150/200 ml bruine rum over de peren en zet de schaal nog 5 minuten terug.
  8. Warm serveren met een lekkere dikke dot slagroom of vanille-ijs. Of allebei.
Love to Cook