peren met vanille en kaneel

37 30 4 5
Aantal personen:
  • 8 stuks kleine niet te rijpe peren
  • 1 fles zoete witte wijn
  • 6 el suiker
  • 1 stuk vanillestokje
  • 1 stuks kaneelstokje
  • 1 liter vanilleijs
  • 8 blaadjes munt
  • 1 stuks citroen
  • 250 ml slagroom
  • 50 gr pistache noten
  1. Schil de peren met een dunschiller, maar laat het steeltje intact.
  2. Wrijf ze in met het sap van een citroen.
  3. Giet de wijn in een pan met de suiker en het vanillestokje (in de lengte halveren) en het kaneelstokje.
  4. Roer tot de suiker is opgelost en plaats er de peren in met de steeltjes omhoog.
  5. Voeg er de rest van het citroensap aan toe.
  6. Laat op een zact vuurtje 10 min koken tot de peren gaar zijn.
  7. Vrwijder de peren en leg ze op een schaal.
  8. Laat het kookvocht nog een 10 tal minuten doorkoken op een hoog vuur tot een stroperige saus.
  9. Hak de pistachenoten
  10. Serveer de peren met de siroop en vanillijs en eventueel wat slagroom
  11. Versier met de pistachenoten en wat muntblaadjes.
chrisje_1