Pepernotencake

2 0 5 5
Aantal personen:
  • 200 gr roomboter op kamer temperatuur
  • 50 ml `melk op kamer temperatuur
  • 4 middel grote eieren op kamer temperatuur
  • 100 gr kruidnoten
  • 4 tl koek/speculaaskruiden
  • 1 snuf zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr suiker
  • iets bloem om te bestuiven
  • amandelschaafsel ter garnering
  1. Mix de suiker, vanillesuiker en de roomboter tot een romig geheel. Voeg dan één voor een de eieren toe en mix totdat het ei volledig is opgenomen.
  2. Voeg dan afwisselend de melk en het zelfrijzend bakmeel toe met een snufje zout. Mix weer goed.
  3. Voeg de 4 tl koek/speculaaskruiden toe en roer tot een mooi beslag.
  4. Bestuif de kruidnoten met wat bloem en roer ze door het beslag, zodanig, dat ze allemaal een laagje meel hebben. om te voorkomen, dat ze allemaal naar de bodem zakken.
  5. Stort het beslag in een cakevorm, die je hebt bekleed met een vel bakpapier. Laat het bakpapier oversteken.( Dit vergemakkelijkt het eruit halen van de cake.)
  6. Versier de cake met amandelschaafsel en eventueel wat kruidnoten en bak de cake in een voorverwarmde oven ( iets onder het midden) van 160 graden in 60 minuten gaar.
Love to Cook