Pepernoten

99 65 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 100 g Solo Vloeibaar
  • 125 g donkerbruine basterdsuiker
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 15 g speculaaskruiden (ca. 2 el)
  • Extra:
  • bakplaat bedekt met bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 150°C (elektrische oven).
  2. Meng de Solo in een grote kom met de suiker. Zeef het meel erboven. Voeg de speculaaskruiden en een snufje zout toe en meng met een pollepel of mixer 1-2 minuten tot een deegbal (Voeg eventueel 1 – 3 el water toe).
  3. Rol van het deeg ca. 50-75 balletjes, leg ze op een dienblad en laat ze 30 minuten afkoelen en rusten in de koelkast.
  4. Leg de afgekoelde deegballetjes op de met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de pepernoten in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten bruin en laat ze op de bakplaat afkoelen.
Solo