Pepernootcupcakes

43 35 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • Cupcakes:
  • 100 g bloem
  • 100 g Solo Vloeibaar
  • 100 g basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 5 g speculaaskruiden (ca. 1 tl)
  • 50 g pepernoten
  • Garnering:
  • 125 g poedersuiker
  • 80 g Solo (kamertemp.)
  • 50 g pepernoten
  • Extra:
  • muffinbakblik met 12 holletjes en in elk een papieren cupcake-vormpje
  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Zeef de bloem boven een grote kom. Roer de Solo, basterdsuiker, eieren, een snufje zout en de speculaaskruiden erdoor met een pollepel of mixer. Klop 4-5 minuten (pollepel duurt het langst) tot een smeuïg beslag.
  3. Schep er 50 g pepernoten door.
  4. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de papieren cupcake-vormpjes in het bakblik. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
  5. Klop de poedersuiker met de zachte Solo in 8-10 minuten met een mixer of pollepel (pollepel duurt het langst) tot een luchtige crème.
  6. Verkruimel er 25 g pepernoten boven en schep ze erdoor.
  7. Schep op elke cupcakeje een lepel crème en leg er een of meer pepernoten op.
Solo