Pennesalade op Toscaanse wijze

2 0 5 5
Aantal personen:
  • 50 gram ongekookte penne
  • peper
  • zout
  • 100 gram sperziebonen
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 25 ml warm water
  • 100 gram kerstomaten
  • 1 lente ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koffielepel pesto
  • 2 ontpitte zwarte olijven
  • salie
  1. Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking. Kook de sperziebonen ca. 10 minuten. Laat de pasta en de bonen goed uitlekken.
  2. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en laat ze ca. 10 minuten in kokend water weken. Snijd de kerstomaten in vieren. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
  3. Pers het teentje knoflook en meng met de uitgelekte zongedroogde tomaten, de kerstomaten, de uien, de sperziebonen, de pasta en de pesto.
  4. Snijd de olijven in plakjes en voeg ze toe aan de salade. Breng op smaak met peper, zout en salie.
Pascal Claessens