penne rigate met aubergine

3 140 0 5
Aantal personen:
  • 2 aubergines
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 KG tomaten
  • 4OO GR penne
  • enkele blaadjes basilicum
  • parmezaan
  • 2 DL olijfolie
  • peper en zout
  1. Spoel de aubergines,dep ze droog en snij ze in blokjes.
  2. * Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak er de blokjes aubergine in goudbruin.
  3. * Laat ze 2 uur uitlekken op keukenpapier.
  4. * Kruid met peper en zout.
  5. Pel de knoflook en snij m in dunne plakjes.
  6. * Pel het sjalotje en hak het fijn.
  7. * Dompel de tomaten enkele seconden in kokend water en laat ze schrikken onder koud water.
  8. * Pel de tomaten,verwijder de pitjes en snij ze in blokjes.
  9. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  10. * Giet de pasta af en laat uitlekken.
  11. Stoof de knoflook en de sjalot aan in 1 eetlepel olijfolie.
  12. * Doe er de tomatenblokjes bij en breng op smaak met peper en zout.
  13. * Laat enkele minuten stoven en doe er dan de aubergineblokjes en de pasta bij.
  14. * Laat 3 minuten doorwarmen.
  15. * Werk af met wat basilicum en wat vers geraspte parmezaan.
NelekeP