Penne Niçoise

10 20 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 400 g penne
  • 400 g gebroken sperziebonen
  • 4 tomaten
  • 2 blikjes tonijn (naturel)
  • 2 eieren
  • 3 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 1 el citroensap
  • 3 el olijventapenade
  • versgemalen zwarte peper
  1. Snijd de tomaten in parten en snijd het harde kroontje weg. Laat de tonijn uitlekken. Kook de eieren hard, laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd ze in achten.
  2. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen gaar in 8 à 10 minuten. Giet beide af.
  3. Verhit de vloeibare margarine in de pan van de pasta en voeg het citroensap en de tapenade toe. Schep de pasta weer terug in de pan, voeg ook de sperziebonen, tomaat en tonijn toe en schep dit goed om.
  4. Laat even doorwarmen. Maal er wat zwarte peper overheen en garneer de pasta met de partjes ei.
Solo