Penne met quorn en kruidenkaas

1 45 0 5
Aantal personen:
  • 300 g quornblokjes
  • 400 g erwtjes
  • 50 g rozijnen
  • 3 potjes kruidenkaas (bv. boursin, phildalphia,...)
  • 100 g gemalen kaas
  • boter
  • 500 g penne
  • 1 blokje groentebouillon
  • peper
  • tijm (liefst vers)
  1. Kook de pasta.
  2. Indien je verse of diepgevroren erwten gebruikt: laat de erwtjes meekoken met de pasta. Indien je erwten uit blik gebruikt: laat ze uitlekken.
  3. Smelt een beetje boter in een pan en bak de quornblokjes langs alle kanten goudbruin. Kruid naar smaak met peper en tijm.
  4. Schep de quornblokjes in een vuurvaste schotel.
  5. Wanneer de pasta en erwtjes klaar zijn, giet je ze af en laat je ze even uitlekken.
  6. Giet daarna de pasta en erwtjes over de quornblokjes in de vuurvaste schotel.
  7. Los het bouillonblokje op in 400 ml water.
  8. Neem de pan waarin de quronblokjes gebakken zijn en schraap het aanbaksel los met een beetje van de groentebouillon.
  9. Meng 1 potje kruidenkaas hieronder en voeg ook de rozijnen toe. Meng tot je een glad mengsel bekomt.
  10. Voeg afwisselend wat van de groentebouillon en de potjes kruidenkaas toe tot je een gladde saus bekomt (gebruik alle kruidenkaas).
  11. Schenk de saus over de vuurvaste schotel.
  12. Strooi de gemalen kaas hier over.
  13. Bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Mommy N