Penne met paprika en verse kruiden

3 0 0 5
Aantal personen:
  • 500 g Gehakt (rund +varken)
  • 2 Rode paprika 's
  • 300 g kerstomaten
  • 1 plantje basilicum
  • 50 g Pecorino (blok)
  • 400 g Penne
  • 3 dl Passata
  • Italiaanse kruidenmix
  • Peper en zout
  • 1 plantje Platte peterselie
  • Solo
  1. Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in blokjes.
  2. Snipper de blaadjes basilicum en peterselie fijn.
  3. Maak schilfers van de pecorino met een dunschiller.
  4. Bak het gehakt in wat solo.
  5. Maak het los met een vork en kruid met Italiaanse kruidenmix.
  6. Voeg de paprikablokjes,de Passata en de kerstomaten toe.
  7. Laat 10 min. sudderen.
  8. Kook ondertussen de penne in lichtgezouten water.
  9. Als laatste meng de penne en de fijngesnipperde kruiden onder de saus.
 Ons Brigitte