Penne met knapperige groenten

2 20 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 2 courgettes
  • 4 bosworteltjes
  • 1 gele paprika
  • 100 g sperziebonen
  • 1 prei
  • 8 kerstomaatjes
  • 1 grote teen knoflook
  • 4 el Bertolli olijfolie (50 ml)
  • 150 g diepvries doperwtjes
  • 500 g koelverse penne rigate
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • Parmezaanse kaas
  1. Maak alle groenten schoon. Snijd de courgettes, worteltjes en paprika in blokjes, de sperziebonen in stukjes en de prei in dunne ringen. Snijd de kerstomaatjes in vieren. Hak de knoflook fijn.
  2. Verhit de Bertolli olijfolie in een wok en fruit de knoflook zachtjes aan. Schep de courgette, wortel, paprika, sperziebonen en prei erdoor en roerbak ca. 3 minuten. Voeg de doperwtjes en 1 dl water toe en laat de groenten afgedekt op zacht vuur in ca. 10 minuten gaar worden.
  3. Kook de penne in een grote pan met ruim kokend water en wat zout in ca. 5 minuten beetgaar. Giet de penne af en schep de pasta met de peterselie door de groenten. Warm het geheel nog even door en voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Serveer in diepe borden. Lekker met (versgeraspte) Parmezaanse kaas.
Solo