Penne met hamblokjes in kaassaus

19 30 3 5
Aantal personen:
  • 500 g penne
  • 50 g solo boter
  • 60 g bloem
  • 3/4 l melk
  • 200 g gekookte ham blokjes
  • 250 g geraspte gruyère kaas
  • 4 stuks kerst tomaatjes
  • 5 takjes peterselie
  1. Kook de penne zoals vermeld op de verpakking.
  2. Bereid een roux, laat de boter smelten (niet heet laten worden) en roer van het vuur de bloem er doorheen.
  3. Zet de de sauteuse terug op het vuur en voeg de melk beetje bij beetje toe zodat de roux tijd heeft om te binden.
  4. Als alle melk is toegevoegd, voeg dan de gruyère kaas toe en roer tot deze gesmolten is.
  5. Kruid af met peper, zout en muskaatnoot naar eigen smaak.
  6. Voeg als allerlaatst de ham blokjes toe.
  7. Indien de saus te dik is kun je deze verdunnen door wat extra melk toe te voegen.
  8. Laat de afgekookte penne even uitlekken in een vergiet en schik daarna de penne op het midden van het bord en giet er de saus overheen.
  9. Garneer het bord met gehakte peterselie, en enkele kerstomaatjes.
  10. Ook zeer lekker met een stukje Frans brood en kruidenboter.
lubij