Penne met groentjes en spekjes

5 25 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr penne
  • 250 gr gezouten spekjes
  • 250 gr gerookte zalm
  • 300 gr erwtjes
  • 250 gr peultjes
  • 1 sjalot
  • 1 dl room
  • 1 dl witte wijn
  • 2 el groentebouillon
  • bieslook
  • peper en zout
  1. - snij de gerookte zalm in reepjes
  2. - snipper de sjalot fijn
  3. - snipper de bieslook fijn
  4. - kook de penne in 5 L water waaraan u bouillon toevoegt, laat uitlekken en hou 2 dl kookvocht bij
  5. - kook de diepgevroren erwtjes en de peultjes gaar in kokend water gedurende 7 min, laat uitlekken en spoel kort af onder koud water
  6. - ondertussen bakt u de spekjes in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof, dep droog met wat keukenpapier
  7. - laat het kookvocht van de pasta opnieuw koken met de witte wijn en de fijngesnipperde sjalot gedurende 5 min
  8. - voeg de room toe, met het fijngesnipperde bieslook, de groenten en de spekjes
  9. - kruid naar smaak met peper en zout
  10. - meng de penne met de saus en versier met reepjes gerookte zalm
Lydievr