Penne della casa met knoflook en rucola

65 15 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 400 g penne rigate
  • 4 teentjes knoflook
  • 150 g rucola
  • 6 el Bertolli voor Koken, Bakken en Roerbakken
  • 100 ml witte wijn
  • 50 g geraspte pecorinokaas
  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de knoflook. Snijd een paar blaadjes rucola fijn.
  2. Verhit de vloeibare margarine in een pan en bak de knoflook 2 minuten op een laag vuur. Zet het vuur hoog, voeg de wijn toe en wacht tot de helft is verdampt.
  3. Zet het vuur weer laag, roer de kaas en direct daarna de penne erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Verdeel de ongesneden rucola over 4 borden, schep de penne erop en strooi de gesneden rucola erover.
Solo