penne all'arrabbiata

80 20 4 5
Aantal personen:
  • 500 gr penne
  • 1 dl olijfolie (vergine)
  • 1 à 2 teentje knoflook
  • 100 gr spek
  • 800 gr tomaten (mag geschild uit blik)
  • 1/4 lepeltje chilipeper
  • 14 blaadjes basilicum
  • parmezaanse kaas
  1. doe alle olie en knoflook in een grote koekepan tot knoflook begint te "sissen". Voeg dan de reepjes (fijn gesneden) spek toe en bak ze mooi bruin. Voeg de tomaten, chilipeper en een beetje zout toe. Laat alles pruttelen op een laag vuurtje zo'n 30 à 40 minuten.
  2. Ondertussen de penne koken maar wel in een grote kookpot en voeg een beetje zout toe. De penne al dente koken.Wanneer de penne klaar is zet je de saus weer op een hoger vuurtje en voeg je de basilicum (in kleine stukjes gesneden) toe. Meng de penne in de koekepan door de saus. Voeg nog een beetje olie toe en meng de geraspte kaas er doorheen!Indien nodig voeg je nog wat chilipeper en zout toe.Om te smullen met een lekker wit wijntje!
kris verbeeck