Peer in een jasje

197 90 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 4 grote peren
  • 1 eierdooier
  • 500 g bloem
  • 7 g gist in poedervorm
  • dl lauwe melk
  • 1 theelepel zout
  • 2 koffielepels griessuiker
  • 1 eierdooier
  • 50 g Solo
  1. Kneed alle ingrediënten voor het deeg tot een homogene massa die niet meer aan de vingers kleeft.
  2. Let op dat het zout nooit in rechtstreeks contact komt met de gist.
  3. Leg het deeg onder een doek op een warme, tochtvrije plek en laat 20 min rusten.
  4. Kneed opnieuw en laat 20 tot 30 minuten rijzen.
  5. Rol het deeg uit tot op 5 mm dikte op een met bloem bestrooid werkvlak en verdeel in 5 grote driehoeken, volgens de grootte van de peren.
  6. Spoel de peren af en laat het steeltje eraan. Rol elke peer in een deegdriehoek.
  7. Laat het steeltje uit het deeg priemen.
  8. Bestrijk elke peer met wat losgeklopte eierdooier.
  9. Schik de peren op een met Solo ingevette ovenplaat en laat 20 à 30 minuten garen in de oven op 150 °C.
  10. Serveer warm (bij voorkeur lauw), natuur of met wat bloemsuiker.
Solo
Meer inspiratie

IJs en fruitNagerechtHerfst