Peer-chocoladepakketjes

6 60 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 0.5 l lauwe melk
  • 250 g Maïzena® Plus
  • 30 g geraspte pure chocolade of chocoladedruppels
  • 3 eieren
  • Solo Vloeibaar
  • 1 snufje zout
  • Voor de crème:
  • 300 ml melk
  • 100 g geraspte pure chocolade
  • 60 g suiker
  • 2 rijpe peren
  • 2 eigelen
  • 1 volle el Maïzena® Plus
  • Voor de decoratie:
  • 6 vanillestokjes
  • 20 gepelde en gehakte hazelnoten
  1. Doe de Maïzena® Plus in een beslagkom. Giet voorzichtig de lauwe melk in de beslagkom en blijf daarbij roeren. Zorg ervoor dat het een mooi glad beslag wordt. Laat 30 minuten rusten.
  2. Schil intussen een peer en snijd deze in kleine stukjes. Dompel de vanillestokjes in warme thee om ze zachter te maken.
  3. Verwarm voor de crème de melk zachtjes en voeg de chocolade toe. Laat, wanneer de chocolade gesmolten is, de chocolademelk afkoelen.
  4. Mix in een beslagkom het eigeel met de suiker. Doe er de Maïzena® Plus bij.
  5. Verwarm zachtjes en blijf daarbij constant roeren totdat het mengsel indikt, en een smeuïge crème wordt. Laat afkoelen.
  6. Bak intussen pannenkoekjes met het beslag. Vet een koekenpan in met margarine en warm de pan op. Giet wat beslag in de pan en bak de pannenkoekjes, waarbij u de pan tussendoor opnieuw invet.
  7. Laat de vanillestokjes uitlekken en droog af ze met een schone doek. Om de pakketjes te maken, legt u een pannenkoekje op een bord en legt u een volle eetlepel crème in het midden. Leg er een paar blokjes peer bij (ongeveer 5 per pakketje) en maak de crêpe dicht door deze dicht te knopen met een half vanillestokje. Serveer met schijfjes peer en de hazelnoten.
Maïzena
Meer inspiratie

DessertNagerecht