Pecannotentaart

3 60 0 5
Aantal personen:
  • 150 GR CHOCOLADE
  • 4 EIEREN
  • 125 GR POEDERSUIKER
  • Merg van 1 vanillestokje
  • 150 GR Ongezouten, zachte boter
  • 230 ML Donker maïssiroop of ahornsiroop
  • 250 GR bloem
  • 225 GR gepelde pecannoten
  • taartvorm van 28 cm doorsnede
  1. Hak de chocolade in stukjes.
  2. Klop de eieren stijf met de suiker en de vanille.
  3. Smelt de boter met de chocolade en 200 ml siroop.
  4. Voeg dit mengsel bij de eieren en zeef de bloem erdoor.
  5. Bak de taart in een ingevette taartvorm gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C.
  6. Meng de pecannoten met 30 ml siroop en leg ze op de taart.
  7. Bak de taart in 10 minuten verder af.
NelekeP