Pear Palova

0 80 0 5
Aantal personen:
  • 1 Merengue
  • 1 250 gram Mascarpone
  • 4 eetlepels Crema Limoncello
  • 1 citroen
  • 1 blik Peren op zoete siroop
  • 100 gram suiker
  • 1 Walnoten of hazelnoten
  • 1 reep Pure chocolade
  • 1 doosje frambozen of bosbessen
  1. Maak eerst merengue of koop kant en klaar
  2. Meng de mascarpone met de crema limoncello. Geen gewone limoncello gebruiken want dan loopt de mascarpone uit
  3. Met een zeste de citroenschil en dit onder de mascarpone voegen. Sap van een halve citroen toevoegen en zet mengsel in de ijskast.
  4. Wanneer je het mascarpone mengsel meteen op de merengue doet zal de merengue soppig/nat worden
  5. Carameliseer de suiker en giet over de walnoten of hazelnoten uit. Wanneer de caramel hard geworden is breek het in stukjes.
  6. Opmaak: Leg de merengue neer en voeg het mascarpone mengsel toe. Kruimel de gecarameliseerde walnoten hazelnoten toe. Daarboven op de peren (uitlekken van te voren). Chocoladesaus en chocolade snippers eroverheen verdelen en decoreren met frambozen of bosbessen
thijssea
Meer inspiratie

ItaliaansDessertNagerecht