Pavlova

11 120 5 5
Aantal personen:
  • 5 eieren
  • 200 gram suiker
  • 2 koffielepel maïzena
  • 1 koffielepel witte wijnazijn
  • 250 ml slagroom
  • 16 gram vanillesuiker
  • 1 eetlepel lemon curd
  • 1 handvol rood fruit
  1. Scheid eerst de eitjes en klop daarna het eiwit samen met de suiker, toegevoegd in kleine stapjes, met je KitchenAid tot het stijf is en mooi glanst.
  2. Voeg dan de witte wijnazijn en de Maïzena toe en klop alles mooi glad.
  3. Verwarm je oven voor op 150 graden.
  4. Teken twee cirkels (een met een diameter van 12 cm en eentje met een diameter van 24 cm) op bakpapier en lepel het mengsel erop, tussen de lijnen. Strijk de krans een beetje glad met een spatel.
  5. Verlaag de temperatuur van je oven tot 120 graden wanneer je er de krans erin zet.
  6. Bak ongeveer anderhalf uur en open af en toe de ovendeur om wat stoom te laten ontsnappen
  7. Laat de krans afkoelen in een gesloten oven.
  8. Klop intussen de slagroom samen met de vanillesuiker en een eetlepel lemon curd luchtig in je KitchenAid.
roeckiesworld