PAVLOAVA

26 200 5 5
Aantal personen:
  • 4 eiwitten
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1/2 theelepel maïzena
  • 1 theelepel wijnazijn
  • 250 ml slagroom
  • 1/2 theelepel vanillesuiker ( voor bij de slagroom.)
  • 250 g vers fruit (bv. aardbeien,frambozen,..)
  1. Verwarm de oven op 130°C
  2. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
  3. Doe er al kloppend de suiker, maïzena en de wijnazijn bij.
  4. Klop de eiwitten mooi stijf en glanzend.
  5. Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier.
  6. Om een mooie cirkel te krijgen tegen je een cirkel diameter +-24 cm op de achterkant van het bakpapier.
  7. Schep de eiwitten uit op de bakplaat in het midden van de cirkel.
  8. Verspreidt het schuim zodat je een soort kom bekomt( de randen iets hoger en het midden iets lager. Hier komt later de slagroom in.)
  9. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak precies anderhalfuur op 130°C
  10. Laat de merengue afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier tot op kamertemperatuur.
  11. Als je de pavlova van het bakpapierhaalt is de kan HEEL GROOT dat hij instort. Dit is geen probleem!
  12. Klop de slagroom op met de vanillesuiker en verspreidt hem over het midden van de taart.
  13. En leg als laatst het vers fruit op de taart. Het fruit is totaal naar jouw smaak. Varieer en experimenteer is de boodschap !!
wouterkyn