Patrijzensoep

2 90 0 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden:
  2. 1 patrijs (panklaar), 35 gr. vetstof, 1 liter kippenbouillon, 1 1½ prei, 1 mespunt gember, peper, zout, 1 eierdooier, 1 dl room, een geutje witte wijn, fijngehakte peterselie, geroosterde amandelschilfers.
  3. Bereiding:
  4. Maak de prei schoon, snijd het groene gedeelte in grove stukken en het preiwit in dunne schijfjes. Stoof het preiwit in de vetstof. Laat de patrijs samen met het preigroen in de kippenbouillon gedurende 1 tot 1 1/2 uur zachtjes gaarkoken. Haal er de patrijs uit en zeef de bouillon. Snijd het vlees van de botjes en verdeel het in fijne stukjes. Voeg het samen met het gestoofde preiwit bij de bouillon en breng op smaak met de kruiden. Meng in een soepterrine de eierdooier met de room en de witte wijn. Giet er al roerend de hete bouillon over. Garneer met de peterselie en de amandelschilfers.
Theoke_1