Paté van rode linzen

0 100 0 5
Aantal personen:
  • 100 gram Rode linzen 1 nacht geweekt
  • 225 Gram Lijnzaad
  • 12 gram Sesamzaad
  • 1 Stuk Rode chilipeper pitjes verwijderd
  • 20 gram Verse gember
  • 12 Gram kurkuma
  • 2 teentjes Look
  • 2 El Olijfolie
  • 1 Stuk Ui fijngesnipperd
  • 1 stuk Zoet puntpaprika fij gesnipperd
  • 1 stengel Witte selder in stukjes
  • 1 Stuk Zoete aardappel grof geraspt
  • 40 gram Tomatenpuree
  • 1 tl Korianderpoeder
  • 10 gram Edelgistvlokken
  • 200 ml Room
  • 1 Tl Zout
  • Verse korinder
  • Extra 1 ovenschaal
  1. Week de linzen gedurende 1 nacht
  2. Week lijnzaad en het sesamzaad in 6 et water gedurende 10 a 15 min.
  3. Verwarm de oven op 180 graden
  4. Verwijder de pitjes van de chilipeper en hak fijn in een hakmolentje
  5. Samen met de gember de kurkuma en de look
  6. Verwarm de olie in en kookpot en fruit de ui tot deze glazig is, voeg de gehakte specerijen toe en stoof even mee.
  7. Voeg paprika en de selder bij het uienmengselen stoof 5 min mee.
  8. Voeg tomatenpuree en het korinderpoeder toe en roer nog even door
  9. Roer dan de linzen ,de zoete aardappel ,de edel gistvlokken en de room onder de rest.
  10. Breng op smaak met zout!
  11. Olie een vorm in en giet het mengsel erin
  12. Bak de paté gedurende ongeveer één uur, dek indien nodig af met aluminiumfolie
  13. Laat afkoelen in de vorm.
  14. Versier met koriander
hilde01