Paté van gevogelte op bedje van lauwe witloof

15 135 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 50 g gerookt spek
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels ganzenvet
  • 100 g paddenstoelen
  • 100 g kippenlevers
  • 100 g kipfilet
  • 1 eetlepel cognac
  • 1 koffielepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 witloofstronkjes
  • winterwortel
  • 4 laurierbladen of 12 jeneverbessen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Bak het spek en de look in het vet. Snij de paddenstoelen, de kippenlevers en de kipfilet in stukjes.
  3. Meng al deze ingrediënten met een staafmixer tot een gladde massa.
  4. Voeg de cognac toe en zout en peper.
  5. Beboter de potjes met wat Solo.
  6. Leg op de bodem een passend stukje bakpapier.
  7. Leg daarop de versiering: een laurierblad of wat jeneverbessen en een in reepjes gesneden pepertje.
  8. Verdeel de vleesmassa over de potjes en schuif ze n een bainmarie in de oven . Ontvormen ze en laat afkoelen.
  9. Snij het witloof en de wortel in lange repen. Zet een pan op hoog vuur en bak de look lichtbruin.
  10. Voeg dan het witloof en wortel toe en roerbak gedurende 4 minuten op hoog vuur.
  11. Bestrooi met wat zout en peper.
  12. Schik op een bord en leg de paté erop.
Solo
Meer inspiratie

GevogelteVoorgerecht