Patatas Bravas

9 50 3 5
Aantal personen:
  • 1 kg aardappelen in blokjesvan ongeveer 1.5 cm gesneden
  • 3 eetl olijfolie en 1 ui
  • 2 teentjes look en 1 blik tomaten
  • 1 eetl tomatenpuree en 1 eetl paprikapoeder
  • 1 snuifje chilipoeder
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 beetje platte peterselie om af te werken
  1. Schil de aardappels en snij ze in blokjes van 1,5 - 2 centimeter. Doe ze in een ovenschaal en meng de olie er doorheen. Plm. 45 minuten op 200 graden. Check of ze goudbruin en gaar zijn.
  2. De saus: olie in de pan, op een medium vuur de ui zacht laten worden. Dan de andere ingrediënten erbij en 10 minuten laten sudderen. De saus is het lekkerst als je ‘m 1 dag vantevoren maakt en in de ijskast bewaard.
  3. Saus opnieuw verhitten, over de aardappelblokjes schenken en garneren met peterselie
hildeke3105