Patatas bravas (aardappelen met tomaten)

48 60 4 5
Aantal personen:
  • 800 gram aardappelen (geschild en in kleine stukjes)
  • 400 gram tomaatblokjes (blik)
  • 1 stuk rode ui (fijngesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 3 tl zoet paprikapoeder
  • 1 stuk laurierblaadje
  • 1 tl bastaardsuiker
  • bladpeterselie (fijngehakt)
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. Kook de aardappelstukjes beetgaar.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de aardappelstukjes naast elkaar op de bakplaat. Besprenkel met een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de aardappelen in een voorverwarmde over van 220°C in 15 à 20 minuten.
  3. Bak de tomaatblokjes, uien en knoflook onder af en toe roeren gedurende 10 à 15 minuten op een matig vuur. Voeg het paprikapoeder, laurierblaadje en de suiker toe. Bak onder regelmatig roeren nog 5 à 10 minuten.
  4. Schep de aardappelen in een voorverwarmde schaal en giet de saus erover. Schep goed door elkaar en garneer met gehakte peterselie.
Lucasje