Patatas a la riojana

13 60 2 5
Aantal personen:
  • 2-3 uien
  • 4-5 teentjes knoflook
  • 1 chorizoworst (ca 250gr)
  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 4 el olijfolie
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 2-3 takjes peterselie
  • peper
  1. - pel en snipper de ui en de knoflook
  2. - snijd de chorizoworst in kleine stukken
  3. - schil de aardappels, was ze en snijd in blokjes
  4. - verhit de olijfolie in een braadpan, bak de chorizo, de uien en de knoflook daarin aan op een hoog vuur
  5. - voeg de aardappels toe en bak ze kort mee
  6. - roer er 500 ml water en het bouillonblokje doorheen
  7. - laat het gerecht met het deksel op de pan ca 15 min op middelhoog vuur doorkoken
  8. - laat de schotel vervolgens nog 10 min doorgaren zonder deksel
  9. - was de peterselie en snijd hem fijn
  10. - breng de aardappels op smaak met peper en zout en strooi er peterselie overheen
Lydievr