Pastinakensoep met gember

22 45 4 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden: 2 wortelen, 2 stengels bleekselderij, 2 uien, 800g pastinaken, 1 stukje gemberwortel, 2 knoflookteentjes olijfolie, 2 kippenbouillonblokjes, peper en zout, verse koriander.
  2. Bereiding: Schil de wortelen en snij ze in plakjes, snij de bleekselderij in stukjes. Pel de uien, schil de pastinaak en gemberwortel en hak ze allemaal grof. Pel de knoflook en snij fijn. Doe in een kookpot de olijfolie, stoof hierin alle gesneden groenten. Bevochtig het met water en doe er de kippenbouillonblokjes bij. Breng de soep aan de kook, laat op een zacht vuurtje gaar worden. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Versier de soep eventueel met korianderblaadje
Theoke_1