Pastinaakwortelpuree met kerrie, ui ,appel en een bal

2 35 0 5
Aantal personen:
  • 750 gr winterpeen
  • 800 gr pastinaak
  • 2 appels geschild in blokjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • klontje boter
  • 400 gr mager rundergehakt
  • peper naar smaak
  • paprikapoeder naar smaak
  • 2 beschuit
  • 1 natriumarm groentebouillonblok
  1. Schil de pastinaken en wortels. Snijd in stukken en doe ze in laag water met het bouillonblokje in een diepe pan. Breng op hoog vuur aan de kook.. Eenmaal aan de kook, zet je het op matig vuur met de deksel op de pan. Laat 20 minuten zachtjes gaar koken.
  2. Meng ondertussen het gehakt met de kruiden. Maal het beschuit fijn en voeg het ei toe. Meng alles goed. Mocht het gehakt te nat zijn, doe er dan nog wat gemalen beschuit bij. Maak er vier ballen van. Doe de boter in de koekenpan en bak de gehaktballen. Bak ze de eerste 5 minuten op hoog vuur aan weerszijde. Voor een lekker knapperig korstje. Zet het daarna op een lager vuur met een deksel op de koekenpan. Laat ze nog ca 20 minuten sudderen.
  3. Schil ondertussen de appels. Verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Pel de ui en snijd deze in kleine blokjes. Haal de gehaktballen, wanneer deze klaar zijn, uit de koekenpan en leg ze op een bord. Doe er wat aluminiumfolie overheen en houd ze warm.
  4. Verhit de olie in de koekenpan en bak de ui en de appel 5-8 minuten, tot de appel zacht is. Voeg de kerrie toe en bak 30 seconde mee.. Giet ondertussen de pastinaak en wortels af. Voeg het appelmengsel toe en maak er een stamppotje van. Serveer met de gehaktbal.
Love to Cook