Pastinaaksoep met zoete kruiden en Griekse yoghurt

8 30 3 5
Aantal personen:
  • 1 dikke ui gesnipperd
  • 3 el (zonnebloem) olie
  • 1 1/2 tl kaneel
  • 1 tl kurkurma
  • 1 tl ketoembar
  • 1/2 tl gemalen kardemom
  • 1 rood pepertje zonder zaad en lijst fijn gehakt
  • 1250 ml kippen of groentebouillon zo nodig iets meer
  • 3 middelgrote pastinaken geschild in plakken
  • zout
  • Griekse yoghurt
  • voor de liefhebber een beetje verse koriander gehakt
  1. De kruidige smaak van pastinaak met de ‘warme’ kruiden geeft de sensatie van zoet zonder dat er iets zoets is toegevoegd.
  2. Verhit de olie in een flinke braadpan en fruit de ui 3 minuten op laag vuur.Voeg de specerijen en de gehakte peper toe, bak al roerend een minuutje.Doe de pastinaak en de bouillon erbij.
  3. Laat met de deksel erop 15 minuten zachtjes koken tot de pastinaak gaar is.
  4. Maak pittig op smaak met zout en pureer de soep.
  5. Verdeel over de soepkommen en schep in elke kom een flinke eetlepel Griekse yoghurt.
  6. Bestrooi eventueel met korianderblad.
  7. Recept is uit de Volkskrant. Eigen foto
Love to Cook