Pastinaaksoep met tartaar van coquilles

20 45 3 5
Aantal personen:
  • 5 pastinaken
  • 1 appel
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 2 takjes selder
  • verse takjes tijm
  • verse takjes peterselie
  • 2 blaadjes laurier
  • 1.5 l kippenbouillon
  • Peper en zout
  • Solo
  • 8 à 10 coquilles
  • 1/2 chalot
  • 1 limoen
  • peterselie
  • olijfolie
  1. Schil de pastinaken, aardappel en appel, snijd in kleine blokjes. Was de takjes selder en snijd in kleine blokjes. Pel de ui en hak fijn.
  2. Verhit een kookpot met 1 el Solo. Bak hierin eerst de ui glazig. Voeg daarna de blokjes selder, pastinaak, aardappel en appel toe. Laat even meebakken.
  3. Giet de bouillon in de kookpot en voeg de kruiden toe. Breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen.
  4. Haal de peterselie, takjes tijm en laurier uit de soep. Mix de soep glad en laat nog 1 minuutje doorkoken. Kruid de soep met peper en zout.
  5. Snijd de rauwe coquilles voor de tartaar in kleine blokjes.
  6. Pel de sjalot en snijd hem fijn. Meng de sjalot met de blokjes coquilles. Breng op smaak met een beetje limoensap, olijfolie, fijngesneden peterselie, peper en zout.
  7. Schep 2 eetlepels van de tartaar in een soepbord en giet daarrond de hete pastinaaksoep.
Elien's Cuisine