pastinaaksoep met gele paprika

0 120 0 5
Aantal personen:
  • 1 stuk pastinaak
  • 1 bussel groene selder
  • 3 stuks grote gele paprika
  • 2 stuks grote Spaanse uien
  • 1 stengel prei
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 2 tenen look
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel currypoeder (Thaimix van Delhaize is super)
  • 4 tot 6 blokjes kippenboullion (Knorr)
  • 2 koffielepels thijm
  • 2 blaadjes laurier
  1. Alle groenten in grove stukken versnijden
  2. Doe de groenten, thijm, olijfolie, look, currykruiden en boullion in een grote soeppan en zet ze onder met warm water.
  3. Zet de pot op heet vuur en laat de groenten goed garen (ongev. 40 min).
  4. Haal de pot van het vuur en mix lang en goed in 2 richtingen om ze homogeen te krjgen.
  5. Voeg dan de gehakte peterselie en de laurierblaadjes toe en laat nog even opkoken.
  6. Haal de pot van het vuur en laat afkoelen.
  7. De laurierblaadje mogen er in blijven tot de soep afgekoeld is.
kaneeltje_k007